DJEČJI VRTIĆ VUKOVAR II

ДЕЧЈИ ВРТИЋ ВУКОВАР II

x

BRUT mali / БРУТ мали

15.09.2022.
Iako početak pedagoške godine za većinu djece donosi period adaptacije, starije odgojne skupine u radnoj i veseloj atmosferi započele su sa svojim aktivnostima.
Već drugog dana pedagoške godine starija odgojna skupina centralnog objekta „Radost“, skupina „Bombončići, zajedno sa djecom Dječjeg vrtića Vukovar I, skupinom „Jabučice“, sudjelovali su u zajedničkoj aktivnosti koju je organizirala Udruga kineziologa grada Vukovara pod nazivom „BRUT mali“.
Radi se o utrci biciklima na 100 m za djecu predškolske dobi. Na žalost, loši vremenski uvjeti toga dana spriječili su nas da se aktivnost, kako je prvobitno bilo planirano, održi u centru grada, no kako smo mi uvijek spremni za nepredviđene situacije tako smo se odmah tog jutra organizirali te pomenutu aktivnost održali u našoj sportskoj dvorani. Treneri su postavili zanimljivi poligon koji su prošla sva djeca, a tom prilikom posjetio nas je i policajac koji je sa djecom razgovarao o sigurnosti u prometu.
Sva djeca na kraju su dobila prigodne majice i diplome.
***
Иако почетак педагошке године за већину деце доноси период адаптације, старије васпитне групе су своје активности почеле у радној и веселој атмосфери.
Већ другог дана педагошке године  васпитна група централног објекта „Радост“, група „Бомбончићи“, заједно са децом Дечијег вртића Вуковар I, група „Јабучице“, учествовала је у заједничкој активности организованој од стране Удружења кинезиолога града Вуковара под називом „БРУТ Мали“.
Реч је о бициклистичкој трци на 100 м за децу предшколског узраста. Нажалост, лоши временски услови тог дана су нас спречили да активност, како је било планирано, одржимо у центру града, али како смо увек спремни за непредвиђене ситуације, одмах смо се тог јутра организовали и поменуту активност одржали у нашој спортској дворани. Тренери су поставили занимљив полигон кроз који су прошла сва деца, а том приликом нас је посетио полицајац који је са децом разговарао о безбедности саобраћаја.
На крају су сва деца добила прикладне мајице и дипломе.