DJEČJI VRTIĆ VUKOVAR II

ДЕЧЈИ ВРТИЋ ВУКОВАР II

x

Hrvatski olimpijski dan u objektu Borovo / Хрватски олимпијски дан у објекту Борово

15.09.2022.
9.9.2022. Uz stihove " Sportisti su bili i biće u modi" , a s ciljem promoviranja sporta, sportskih igara i aktivnosti, kroz igru i zabavu u vrtiću Vukovar 2, u objektu Borovo, i ove godine je obilježen Hrvatski olimpijski dan. 

Manifestaciju smo započeli iznošenjem olimpijske zastave, a potom su se djeca skupina Zečići, Pčelice, Jagodice, Medvjedići i Bubamare zajednički razgibali uz glazbu i tjelovjezbu. Nakon razgibavanja djeca su se mogla oprobati u različitim motoričkim igrama uz razne rekvizite; " Tko ce brže", " Poligon prepreka", " Skakanje u vreći"  i drugim. Najuzbudljiviji dio je bio zavrsetak manifestacije i podjela zasluženih medalja svim sudionicima. Ovoj manifestaciji prethodile su različite spoznajne, likovne, glazbene i druge aktivnosti u kojima su djeca upoznala brojne vrste sporta, značenje olimpijskog simbola, te načela mira, zajedništva, prijateljstva i tolerancije. 

Kroz sve realizirane aktivnosti djeci smo ukazali na važnost kretanja, bavljenja sportom, te razvijanja navike svakodnevnog vjezbanja kao preduvjeta za kvalitetno odrastanje. 

 * * * 

9.9.2022. Текстом „Спортисти су били и биће у моди“, а у циљу промоције спорта, спортских игара и активности, кроз игру и забаву у вртићу Вуковар 2, у објекту Борово, и ове године је обележен Хрватски олимпијски дан. 

Манифестацију смо започели представљањем олимпијске заставе, а потом су уз музику и вежбу вежбала деца група Зечићи, Пчелице, Јагодице, Медведићи и Бубамаре. Након вежбања деца су могла да испробају различите моторичке игре са разним реквизитима; „Ко ће бржe“, „Полигон препрека“, „Скакање у врећи“ и др. Најузбудљивији део био је завршетак фестивала и подела заслужених медаља свим учесницима. Овом догађају претходиле су различите едукативне, уметничке, музичке и друге активности у којима су деца упознала бројне врсте спортова, значење олимпијског симбола, принципе мира, заједништва, пријатељства и толеранције. 

Кроз све реализоване активности указивали смо деци на значај кретања, бављења спортом, развијање навике свакодневног вежбања као предуслова квалитетног васпитања.