DJEČJI VRTIĆ VUKOVAR II

ДЕЧЈИ ВРТИЋ ВУКОВАР II

x

Međunarodni dan starijih osoba / Међународни дан старијих особа

06.10.2022.
Međunarodni dan starijih osoba smo i ove godine, tradicionalno, ali na drugačiji način, obilježili u suradnji s Udrugom žena Vukovar.
Ovoga puta smo članice te Udruge posjetili u njihovom prostoru, upoznali prisutne bake i saznali kako one tu provode svoje zajedničko vrijeme.
Nakon sto smo  im otpjevali prigodne pjesme i predali " poklon sliku", koju smo prethodno izradili u vrtiću, bake su nas nagradile velikim aplauzom, pohvalama, toplim osmjesima, okrijepom i osvježenjem. Zajedno s njima odigrali smo društvenu igru " Bingo", kojom smo na trenutak vratili bake u djetinjstvo.
Druženje s bakama uvjerilo nas je da su one, kao i djedovi, prabake i pradjedovi, važni članovi našeg društva, koji nam pružaju bezgraničnu ljubav i pažnju, i da i oni zaslužuju našu ljubav, pažnju i poštovanje.
                                                 
                                                          ***
Међународни дан старијих особа обележили смо ове године традиционално, али на другачији начин, у сарадњи са Удружењем жена Вуковара.
Овог пута посетили смо чланове тог Удружења у њиховом простору, упознали присутне баке и сазнали како се тамо проводе заједно.
Након што смо отпевали прикладне песме и уручили „поклон слику“ коју смо претходно направили у вртићу, баке су нас наградиле великим аплаузом, похвалама, топлим осмесима и освежењем. Заједно са њима играли смо друштвену игру „Бинго“ која је баке на тренутак вратила у детињство.
Дружење са бакама уверило нас је да су и оне, као и деке, прабаке и прадеде, важни чланови нашег друштва, који нам пружају безграничну љубав и пажњу, и да и оне заслужују нашу љубав, пажњу и поштовање.