DJEČJI VRTIĆ VUKOVAR II

ДЕЧЈИ ВРТИЋ ВУКОВАР II

x

Dječji tjedan u objektu Radost / Дечија недеља у објекту Радост

17.10.2022.
Dječji tjedan je tradicionalna aktivnost koja je posvjećena djeci. Skupine "Bombončići" i "Leptirići" ove godine obilježili su Dječji tjedan pod motom "Ljubav djeci prije svega". Sve aktivnosti su  potaknute ciljevima Dječjeg tjedna, pravima i potrebama djece- uz prigodne igre, sportske aktivnosti, priče, igrokaze, druženja djece i različite  stvaralačke aktivnosti kroz pjesmu i ples. Cilj nam je bio njegovati međusobnu suradnju, toleranciju i poštivanje dječjih prava, te potaknuti odrasle na osmišljavanje programskih aktivnosti s djecom i za djecu. Organizirali smo biciklijadu, posjetili stadion i igralište.
Djeca skupine "Bombončići" izvela su predstavu "Suncokretova priča" za djecu skupina "Leptirići" i "Kolibri". Također, posjetila su gradonačelnika grada Vukovara, a na gradskom trgu sudjelovali su u prigodnom programu i druženju sa djecom iz drugih vrtića kroz pjesmu i ples. 
                                             ***
Дечја недеља је традиционална активност посвећена деци. Групе „Бомбончићи“ и „Лептирићи“ ове године су Дечју недељу обележиле под мотом „Љубав деци пре свега“. Све активности су мотивисане циљевима Дечје недеље, правима и потребама деце – уз прикладне игре, спортске активности, приче, представе, дечија дружења и разне креативне активности кроз песму и игру. Наш циљ је био да негујемо међусобну сарадњу, толеранцију и поштовање права детета, и подстакнемо одрасле да осмисле програмске активности са децом и за децу. Организовали смо бициклијаду, обишли стадион и игралиште.
Деца групе „Бомбончићи“ извела су представу „Сунцокретова прича“ за децу група „Лептирићи“ и „Колибри“. Посетила су и градоначелника града Вуковара, а на градском тргу учествовала су у прикладном програму и дружењу са децом из других вртића кроз песму и игру.