DJEČJI VRTIĆ VUKOVAR II

ДЕЧЈИ ВРТИЋ ВУКОВАР II

x

Jesenska svečanost / Јесенска свечаност

08.11.2022.
Svake godine u objektu Borovo tradicionalno obilježavamo dolazak jeseni. Ove godine smo 4.11. prikladno proslavili jesen u ugodnom, jesenski obojanom i otvorenom prostoru našeg vrtića. Da bi djeci ugođaj bio potpuniji, topliji, ljepši, ali i ukusniji i mirisniji u suradnji sa roditeljima sve djece iz objekta, djeca su uživala u raznim delicijama od jesenskih plodova pripremljenim upravo od strane roditelja. Program naše “Jesenjske svečanosti” započeo je kratkom dramatizacijom ”Neposlušna jabuka” koju su pripremile odgojiteljice za djecu. Dok su se djeca iz skupine "Ribice" tek upoznavala sa jesenskim plodovima i slušala svoje prve jesenske pjesmice, djeca iz starijih skupina su se predstavila svojim pripremljenim točkama za nastup. “Bubamare” su pjevale pjesmicu “Kiša pada”, “Medvjedići” su se predstavili brojalicom “Pada kiša” i pjesmicom “Ide medo stazicom”. “Jagodice” su recitirale pjesmicu “Darovi jeseni” i plesalе kolo “Kruška, jabuka, šljiva”. “Pčelice” su se predstavile pjesmicom “Jesenja sonata” i “Prođe ljeto, dođe jesen”, te ritmom uz stihove “Kap” i "Zbor kiša”. “Zečići” su se predstavili pjesmicom “Bundeva”, recitacijom “Poslije ljeta”, igrokazom “Strašilo pleše”, plesom uz “Jesenju sonatu” i pjesmicom “Lješnjak drvo visoko”.
Za kraj “Jesenske svečanosti” djeca su uživala u degustiranju jesenskih delicija uz zabavne dječje jesenske pjesmice, te zajedničkom druženju na dvorištu vrtića! 
                                                    ***
Сваке године у објекту Борово традиционално обележавамо долазак јесени. Ове године смо 4.11. прославили јесен у пријатном, јесење обојеном и отвореном простору нашег вртића. Да би доживљај деци био потпунији, топлији, лепши, али и укуснији и мириснији, у сарадњи са родитељима све деце из објекта, малишани су уживали у разним посластицама од јесенских плодова које су припремили њихови родитељи. Програм наше „Јесенске свечаности” почео је кратком драматизацијом „Несташне јабуке” коју су васпитачице припремиле за децу. Док су деца из групе „Рибице“ тек упознавала јесење плодове и слушала своје прве јесење песме, деца из старијих група су се представила припремљеним тачкама за наступ. „Бубамаре“ су отпевале песму „Киша пада“, „Медведићи“ су се представили бројалицом „Пада киша“ и песмом „Иде медо стазицом“. „Јагодице“ су рецитовале песму „Дарови јесени“ и заплесале коло „Крушка, јабука, шљива“. „Пчелице” су се представиле песмом „Јесења соната” и „Прође лето, дође јесен”, те ритмом уз стихове „Кап” и „Хор киша”. „Зечићи” су се представили песмом „Бундеве”, рецитацијом „После лета“, представом „Страшило плеше“, игром уз „Јесењу сонату“ и песмом „Лешник дрво високо“.
На крају „Јесенске свечаности“ деца су уживала у дегустацији јесенских ђаконија уз забавне дечје јесенске песме и заједничком дружењу у дворишту вртића!