DJEČJI VRTIĆ VUKOVAR II

ДЕЧЈИ ВРТИЋ ВУКОВАР II

x

Međunarodni dan materinskog jezika / Међународни дан матерњег језика

15.03.2023.
21.2.2023. U našem vrtiću obilježen je Međunarodni dan materinskog jezika. Zajedničkim aktivnostima djece iz našeg vrtića i učenika razredne nastave OŠ Nikole Andrića i OŠ Siniše Glavaševića istaknuta je važnost njegovanja i očuvanja materinskog jezika koji je dio kulturnog identiteta svakog naroda. U suradnji sa OŠ Dragutina Tadijanovića aktivnosti s djecom realizirane su u prostoru našeg vrtića.
Ovu aktivnost podržalo je Vijeće srpske nacionalne manjine grada Vukovara koje nam je i ove godine osiguralo potrebna sredstva za realizaciju. Zahvaljujemo se Vijeću kao i osnovnim školama na suradnji i nadamo se da ćemo ovakve i slične aktivnosti realizirati i ubuduće.
                                               ***
21.2.2023. У нашем вртићу обележен је Међународни дан матерњег језика. Заједничким активностима деце из нашег вртића и ученика ОШ Николе Андрића и ОШ Синише Главашевића указано је на значај неговања и очувања матерњег језика, који је део културног идентитета сваког народа. У сарадњи са ОШ Драгутина Тадијановића, активности са децом реализоване су у нашем вртићу.
Ову активност подржало је Веће српске националне мањине града Вуковара, које нам је и ове године обезбедило неопходна средства за њено спровођење. Захваљујемо се Савету као и основним школама на сарадњи и надамо се да ћемо ове и сличне активности реализовати и убудуће.