IDENTIFIKACIJA POTENCIJALNO DAROVITE DJECE

Zahvaljujući suradnji s Razvojnom agencijom Vukovar u našem vrtiću provodi se projekt„Super je biti različit“ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. U sklopu projekta u pedagoškoj godini 2020./2021. dječji vrtić Vukovar I provoditi će kraći program rada s potencijalno darovitom djecom koja će sljedeće pedagoške godine 2020./2021. biti predškolski obveznici

Već u vrtiću možemo uočiti pojedince koji u odnosu na svoje vršnjake puno toga čine prije, brže, bolje, više i drugačije te pokazuju iznimna postignuća na određenim područjima. Kako bismo pravovremeno i primjereno pružili potporu takvoj djeci u razvijanju svojih potencijala provesti ćemo identifikaciju potencijalno darovite djece. Rano otkrivanje i utvrđivanje potencijalne darovitosti provoditi će psihologinja u suradnji s drugim stručnim suradnicima dječjeg vrtića.

Testiranje se provodi od srpnja do rujna u matičnom objektu djeteta. Djeca koja ne pohađaju vrtić tijekom ljetnih mjeseci, biti će testirana u rujnu.Roditeljima će suglasnost za testiranje predati matične odgojiteljice. Nakon testiranja biti će održan roditeljski sastanak za roditelje djece koja budu prepoznata kao potencijalno darovita.

Za sve upite možete se obratiti psihologinji dječjeg vrtića na 032/414–709.