PROGRAM RADA S POTENCIJALNO DAROVITOM DJECOM U DV VUKOVAR II

14.1.2020. održana je i prva radionica u DV Vukovar II koju smo s nestrpljenjem očekivali.Upoznali smo se kroz različite socijalne igre i odabrali ime grupe- “Vulkani” .

Zašto baš vulkani? 

Vulkani imaju neku posebnu ljepotu koja razoružava i zastrašujuću moć koja osvaja. Vulkani i zanimljivosti o njima su posebna priča. U trenutku se mogu preobratiti u buktinju iz kojih lava teče u potocima, nezaustavljivo. Ponekad se pritaje i mislimo da miruju… Njih ne možemo pobijediti, ne možemo ih ugasiti. Jedino što možemo je neprestano ih proučavati i osluškivati. Upravo takva su i darovita djeca.

Igraonica je osmišljena na način da je zanimljiva, inovativna, interaktivna i poticajna za djecu od pete godine do polaska u školu, kroz aktivnosti koje će poticati aktivno učenje, više razine misaonih procesa i kreativno mišljenje, razvoj logičke, matematičke, verbalne i prostorne inteligencije.

Program igraonice uključuje intelektualno izazovne aktivnosti za poticanje kreativnog mišljenja i socijalnih vještina, konstruktorno-modelarske aktivnosti za poticanje inovativnog mišljenja, izvođenje eksperimenata i malih projekata te rad na multimedijalnim tehnologijama s odabranim programima za poticanje logičkog i kombinatoričkog mišljenja, mozgalice, igre kreativnog rješavanja problema, zagonetke, pitalice, strateške, logičko-kombinatoričke igre itd. 

Uključivat će i  savjetovanje i razmjenu informacija s roditeljima.